duminică, 14 decembrie 2008

Aplauze frenetice ale lui M.Oprisan la semnarea protocolului de guvernare

S-a semnat!
Mai intai PSD a tinut steagul sus, PD-L , a facut accelasi lucru, datorita sustinerii pe care o aveau de la Basescu, pe urma pe deoparte Basescu trimitea semnale cum ca nu va renunta la numirea unui premier din PD-L si paradoxal in accelasi timp Geoana incepea sa inteleaga ca numirea lui ca premier incepe tot mai repede sa se indeparteze de realitate.
Tot prin spatele draperiilor persoane de la PSD impreuna cu persoane de la PD-L , discutau de zor si au ajuns ei la o odee de colaborarem apoi foarte repede s-a nascut si acest zvon care apoi a ajuns sa fie luat in discutie in BPN-urile celor doua partide , akolo la discutii cei mai fomisti din fiecare formatiune a luptat sangerand sa convinga pe ceilalti (mai verticali) sa accepte o alianta cu adversarul, astefl ajungandu-se la stabilirea unei sedinte ulterioare pentru a se vota aceasta colaborare(nascuta din amorul unora dintr-o parte cu cei din cealalta parte).
S-a votat!...pentru, astfel, repetandu-ma cei mai verticali, cei ce vorbeau serios atunci cand atacau pe ceilalti au votat impotriva cei mai slabi din fire , cei mai infometati dintre ei si mai usor influentabili datorita lipsei de creier si experienta si pricepere la politica, au votat pentru.
Au inceput negocieri pentru guvernare, care nu au fost surprinzatoare nici din punct de vedere al pretentiilor celor 2 formatiuni (inclusiv cea legata de premier, la acea data Geoana stia clar ca nu va mai fi si nici nu a luat in calcul deschiderea unei discutii pentru ca el sa primeasca postul de premier) nici din punct de vedere al rezultatului lor.
PSD a vrut UDMR afara de la guvernare si le-a iesit pe jumate ca PD-l tot le-a oferit niste posturi de secretari de stat ceea ce insemna ca oto sunt la guvernare, dar sa zicem ca au reusit-o .
unul dintre oamneii pe care ii stimez, apreciez, urmaresc ca si model in politica romaneasca a votat impotriva acestei aliante, iar in ultimele 2 zile de negociere dintre cele 3 catea au fost a fost prezent la toate negocierile acestea cu PD-L, in spatele usilor inchise, ale draperiilor, ale restaurantelor si carciumilor... Am fost dezamagit de acest lucru , dansul motivand ca a fost decizia paridului si trebuie sa o respecte , insa verticaliattea putea sa si-o pastreze acdceptand hotararea partidului insa nu mergand pe la negocieri ca sa obtina si el ceva, ca doar nu sa dus ca sa tina trena doamnului Geoana.....
Regret acestea insa asa au mers lucrurile, am asistat la o mica farama din instoria acestei natiuni in aceste zile insa nu o bucatica de istrorie care ne va ajuta ci una care va arata o lipsa de progres, o stagnare, un vid.
Am sa inchei prin a spune ca aceasta "dragoste nu va dura mai mult de 15 luni de zile, si cu regret nu cred ca vor fi cei de la PD-L care vor iesi in pierdere(din punct de vedere al aplicarii programelor de guvernare ) si mai mult decat atat vor avea prin PSD o motivatie pentru incompetenta lor de a guverna, sigur vor spune ca nu au fost singuri insa partea proasta va fi ca nici PSD-ul nu va putea spune atunci cetatenilor ca nu au nici o vina......

Niciun comentariu: