duminică, 22 martie 2009

ATENEUL ROMAN !

Cu ce sa incep mai intai pentru a va transmite mahnirea mea vis-a-vis de transformarea ATENEULUI ROMAN in capela mortuara...?
Este bine sa aducem scriile cu morti pentru a fi privegheate intr-o institutie culurala de asa o insemnatate cum este ATENEUL ROMAN???
Care sunt criteriile prin care tara noastra isi poate stabili lucrurile pe care are de gand sa le lase generatiilor viitoare, incarcate de insemnatatea unor evenimente si miscari culturale deosebit de valoroase, care vor vorbi despre noi in lume si care vor sta marturie ele insasi?
Un artist?sigur ca poate prin operele sale sa faca europa,lumea sa vorbeasca despre Romania, talentul lui si talentele tarii al carui cetatean este sau a fost..... Oare un artist de muzica populara care are 2-3 "slagare" :))) cunoscute in Romania si Bulgaria si care nu isi desfasura concertele pe scena ATENEULUI ROMAN , are o asa mare insemnatate in cumulul valorilor din Romania???? Este acest om asa de important in sfera culturala romaneasca incat sa transformam A R pe scena caruia orchestrele interpreteaza Bach,Vivadi,Mozard... etc, intr-o capela??????
Sunt profund dezamagit de felul in care ne stabilim prioritatile in toate domeniile, insa in plan cultural nu credeam ca este atat de mult parvenitism ...... cei care conduc,administreaza, sau au influente mari in sferele culturale din Romania nu credeam ca vor permite ca o institutie culturala asa cum este A R sa fie transformat intr-o capele pentru morti , mai ales pentru unul care nu a fost deloc integru din punct de vedere moral...(aici ma refer ca a intrat in politica pentru bani si nu cred ca ......... mi-e ... sa dau explicatia pentru ca nici nu vreau sa imi mai amintesc)

Niciun comentariu: